PANEER BUTTER MASALA
Komentáre vypnuté na PANEER BUTTER MASALA
Paneer Butter Masala

Paneer Butter Masala je klasické indické jedlo so smotanovo – paradajkovou omáčkou a chutnými kockami paneeru.

ČO POTREBUJETE:

 

400g Paneer; pokrájať na kocky

2 veľké červené cibule; rozmixovať na pyré

2 veľké paradajky; rozmixovať na pyré

1 lyžička zázvorovo-cesnakovej pasty

1/2 lyžičky mletéhokoriandru

1 plocha lyžička Garam masala

1/2 lyžičky pálivého čili korenia

1/3 lyžičky mletej kurkumy

1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej

2 – 2 1/2 lyžice nesolených kešu orechov; vopred namočiť vo vode na pol hodiny

1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka

soľ

maslo + olej v pomere 1:1; alebo 2 lyžice ghí

2 lyžice sladkej smotany

čerstvá koriandrová vňať

AKO POSTUPOVAŤ:

Najprv si pripravíme pasty. Rozmixujeme nakrájanú cibuľu. Rozmixujeme nakrájané paradajky a nakoniec rozmixujeme vopred namočené kešu orechy s troškou vody. Všetky pasty mixujeme zvlášť a odložíme bokom do ďalšieho použitia.

V panvici rozohrejeme olej a maslo, alebo ghee maslo. Pridáme horčičné semienko a necháme ho prasknúť.

Pridáme cibuľové pyré a necháme ho zredukovať.

Pridáme zázvorovo-cesnakovú pastu, čili korenie a kešu pastu. Znova restujeme a miešame asi 2 minúty.

Pridáme mletý koriander, kurkumu, kasuri methi, garam masala, soľ a paradajkové pyré. Varíme na slabom ohni 5 minút a občas premiešame.

Pridáme asi 100ml vody a premiešame.

Pridáme sladkú smotanu, premiešame. Panvicu prikryjeme a 3 minút na slabom ohni povaríme. Občas premiešame.

Pridáme panír a zľahka premiešame, aby sme panír “nerozbili”. Panvicu prikryjeme a na slabom ohni povaríme 2 minúty.

Odstavíme z ohňa a posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou. Premiešame a zakryté necháme 5 minút postáť.

Podávame s basmati ryžou a indickými plackami ako napr. Naan, Paratha, Čapati

0
X